Program Yeterlilikleri
Aşağıda yer alan Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Çıktıları; Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) kapsamındaki lisans eğitimi ve sağlık alanına yönelik lisans eğitimi ve sağlık alanına yönelik Lisans eğitimi yeterlilikleri, Beslenme ve Diyetetik Ulusal Çekirdek Eğitim Programındaki (BDP-ÇEP) program yeterlilikleri, iç-dış paydaş görüşleri ve Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından belirlenen program çıktıları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bölüm Eğitim Komisyonu tarafından program çıktılarının gerçekleşme düzeyi her eğitim-öğretim yılı sonunda iç-dış paydaş görüşleri alınarak takip edilecek ve gerekirse güncellemeler yukarıda belirtilen kurumların yeterlilikleri de göz önüne alınarak yapılacaktır.
Program Yeterlilikleri
1- Beslenme ve diyetetik alanına özgü kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme becerisine sahiptir.
2- Beslenme ve diyetetiğin farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptamada, eleştirel değerlendirmede, çözmede ve sonuca yönelik karar almada yetkindir.
3- Bireysel olarak, ekip içinde ve farklı disiplinlerle etkin bir biçimde çalışır.
4- Beslenme ve diyetetik uygulamaları ile ilgili güncel teknolojileri ve ekipmanları kullanır, veri tabanlarını sürekli ve etkin şekilde tarayarak kanıta dayalı doğru bilgiye ulaşır, işlevsel eğitim materyalleri geliştirir.
5- Türkçe ve en az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
6- Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir, bilimsel ve kültürel etkinliklere katılarak kendini sürekli yeniler.
7- Beslenme ve diyetetik alanında araştırma planlayabilme, uygulama yapabilme, araştırma verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme gibi temel araştırma becerilerine sahiptir.
8- Mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda sorumluluk üstlenir ve etik ilkelere bağlı kalır.
9- Mesleki uygulamaların toplumsal ve evrensel boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir.